Καθαριστικό Αλάτων για Φίλτρα Αμμου

Όξινο καθαριστικό αλάτων σε σκόνη κατάλληλο για φίλτρα άμμου και ανοξείδωτα. Περιέχει ειδικούς αδρανοποιητές και δείκτη ενεργότητας. Χρησιμοποιείται για τον καθαρισμό της άμμου φίλτρων από αποθέσεις αλάτων σκληρότητας, σε ανοξείδωτα μηχανήματα, εναλλάκτες, βραστήρες, πλυντήρια, πιαίνες κλπ. Συνιστάται για όλα τα μέταλλα όπως επίσης για ανοξείδωτα, χαλκό και τα κράματα χαλκού.

Κωδικός: Safe Acid Powder Κατηγορία:

Σύνθεση καί ιδιότητες

 

Το Safe Acid Powder  είναι ένα στερεό, ισχυρώς όξινο, αδρανοποιημένο προϊόν.  Διαλύει τις καθαλατώσεις πάρα πολύ καλά καί έχει άριστες αντιδιαβρωτικές ιδιότητες έναντι του σιδήρου, χυτοσιδήρου, ανοξείδωτα χρωμιούχα, χαλκό, ορείχαλκο και επιψευδαργυρωμένες επιφάνειες.

 

Σε επιφάνειες εμαγιέ και γαλβανιζέ θα πρέπει πρώτα να εξετασθεί με μία δοκιμή αν μπορεί να γίνει ο καθαρισμός με το Safe Acid Powder. Για αλουμίνια χρησιμοποιείστε το προϊόν “Safe Scale Remover”.

 

 

Περιοχές εφαρμογής

 

Το Safe Acid Powder  μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την απομάκρυνση των καθαλατώσεων (πουρί) σε :

 

  • Φίλτρα Άμμου
  • Πισίνες για πλακάκια
  • Ατμολέβητες
  • Πύργους ψύξης
  • Συμπυκνωτές
  • Καφετέριες
  • Πλυντήρια ρούχων και πιάτων
  • Ανοξείδωτες σωληνώσεις και μπάνια
  • Εγκαταστάσεις κλιματισμού
  • Σερπαντίνες χαλκού

 

Επίσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την απομάκρυνση καθαλατώσεων σε μηχανήματα υψηλής πίεσης νερού, βιομηχανικά πλυντήρια, κλπ.

Αποθέσεις πού αποτελούνται κυρίως από δυσδιάλυτα θειικά καί πυριτικά άλατα δεν μπορούν να καθαρισθούν με το  Safe Acid Powder.

 

 

Τρόπος χρησιμοποίησης

 

Καθαρισμός αλάτων σε φίλτρα άμμου

 

 1. Αδειάστε το νερό από το φίλτρο
 2. Υπολογίστε τον όγκο νερού που υπάρχει στο φίλτρο έτσι ώστε να καλύπτει την άμμο.
 3. Χρησιμοποιείστε 10-15% κατά βάρος Safe Acid Powder
 4. Προ-διαλύστε σε δοχείο την απαιτούμενη ποσότητα με ζεστό νερό 50-60 οc
 5. Ρίξτε το διάλυμα στο φίλτρο και γεμίστε με νερό ώστε να καλυφθεί η άμμος
 6. Αφήστε το χημικό να δράση για 6-12 ώρες. Το Safe Acid Powder  περιέχει ένα δείκτη, πού δείχνει τη δραστικότητα του διαλύματος.  Το μη κορεσμένο διάλυμα, το οποίο είναι ενεργό καί έχει καθαριστική ικανότητα, είναι χρωματισμένο ροζ.
 7. Εάν υπάρχουν πολλές καθαλατώσεις, τότε εξουδετερώνεται με αποτέλεσμα την αλλαγή του χρώματος προς το κίτρινο. Αυτό σημαίνει ότι η ποσότητα του προιόντος δεν επαρκεί για την απομάκρυνση όλων των καθαλατώσεων.  Ετσι προστίθενται νέα ποσότητα Safe Acid Powder οπότε απομακρύνονται τα υπόλοιπα άλατα.
 8. Μετά το τέλος του καθαρισμού αδειάστε το φίλτρο. Προσοχή τα διαλύματα οξέος πριν την απόρριψή τους πρέπει να εξουδετερωθούν κατάλληλα ώστε να πληρούν τις προδιαγραφές του εκάστοτε αποδέκτη.
 9. Μετά τον καθαρισμό το φίλτρο πρέπει να ξεπλυθεί αμέσως με άφθονο νερό (back wash). Προσοχή τα ξεπλύματα πριν την απόρριψή τους πρέπει να εξουδετερωθούν κατάλληλα ώστε να πληρούν τις προδιαγραφές του εκάστοτε αποδέκτη.
 10. Σε πολύ ειδικές περιπτώσεις θα πρέπει να επαναληφθεί η όλη διεργασία του καθαρισμού.

 

 

Πλεονεκτήματα

 

Το Safe Acid Powder  είναι στερεό και δεν παρουσιάζει προβλήματα κατά τη χρήση του από τούς χειριστές, στην μεταφορά, στην αποθήκευση.

 

Παρουσιάζει την χαμηλότερη διαβρωτικότητα από όλα τα γνωστά όξινα καθαριστικά για όλα σχεδόν τα μέταλλα.  Πρακτικά θεωρείται ότι δεν προσβάλει καθόλου τα μέταλλα.

 

Κατά την χρήση του δεν έχουμε αναθυμιάσεις, όπως το απενεργοποιημένο ή μη υδροχλωρικό οξύ, έτσι δεν παρουσιάζονται προβλήματα στους χειριστές (αναπνευστικά ή προσβολή στα μάτια) όταν αυτό χρησιμοποιείται σε κλειστούς χώρους.

 

Είναι ιδανικό στην περίπτωση καθαρισμού ανοξείδωτων συσκευών, πού όπως είναι γνωστό απαγορεύεται αυστηρώς η χρήση απενεργοποιημένου ή μη υδροχλωρικού οξέος.

 

 

Αποθήκευση

Αποθηκεύστε Safe Acid Powder σε θερμοκρασία περιβάλλοντος σε ξηρό χώρο χωρίς υγρασία. Αποθηκεύστε μακριά από αλκαλικά χημικά (καυστική σόδα, ασβέστη κλπ).

 

 

Συσκευασία

Σακιά των 25 kg

 

 

Ασφάλεια 

Ζητήστε το Φύλλο Ασφαλείας (MSDS) το οποίο περιέχει όλες τις πληροφορίες για την ασφαλή διαχείριση του προϊόντος.

 

Ζήτηση Προσφοράς

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα για να λάβετε μία προσφορά ή περισσότερες πληροφορίες για τo προϊόν.